Translate

понеделник, 16 октомври 2017 г.

Съвременно разбиране за прошката или прощаването на грехът

Църквата, е една важна институция, която определя нормите на християнския живот. Християните трябва абсолютно да правят разлика между  църква наречена сграда и църква наречена тяло на ХРИСТОС.

Съвременните богослови смесват не само тези две понятия , но  вече и не могат да направят разлика между простен грешник и грешник.

Все повече става трудно в съвременното християнство да започне един  свят живот. Ако тръгне напред тогава другите християни го събарят и го теглят на зад.

Проблемите на миналото общество,  семейството и рода,  децата ,  внуците го носят и в съвременната  християнска църква , искат или не искат. От друга страна прошката и покаянието го взимат за определен период  от време и отново се напомня грехът на предишният човек.

Къде се намира църквата? Какво разбиране има ? Защо не е отделена от света и светската система?  Това са важни въпроси които днешният християнин трябва да си зададе. Къде се намира църквата в която посещавам и къде се намирят онези обвинители инквизитори намират ли се в присъствието на Бога и от Бога ли са?

Какво прави църквата днес за тези хора?  Как се отнася църквата с грешниците, които са се посаяли или искат да променят животът си?
Отговора е много прости ясен; Църквата  ги отблъсква и ги изтласка на вън просто ни искат да имат работа с грешници! Мотей 9, 13,Но идете и научете се що значи тази дума: "Милост искам, а не жертви", защото не съм дошъл да призова праведните, а грешните [на покаяние].

Ето тук виждаме една пълна промяна на църквата ,  която няма нищо общо с Христос. Лука 15:2 А фарисеите и книжниците недоволстваха, като казваха: Този приема грешниците и яде с тях!

Църквата е поставена в света , за да приведе тези грешници а не да ги отблъсква и ако се покаят да им се даде шанс да бъдат променени.

Съвременното фарисеиство идва от това, че съвременната църква търси пари а не търси духовното.
За това големите общества започвят да падат и да попадат те превръщат църквата в бизнес, цирк а не в Божи дом.

Свободата на духът е много важно нещо,  което липсва  в съвременните църкви. Отиваш с мъка в сърцето и връщаш се натоварен два пъти с мъка.

На къде водят съвременните модерни църкви? Повече към пропаст от колкото към спасение на човешката душа.
Освен  това  поражда се още един важен въпрос, коя е причината за да бъде  в това положение  църквата?  Тук ще намерим отговор ; Хората са поставени роби ,  слуги ,  наемници, вълци и грабители. Повече касапи от колкото , лекари.

На църквата са нужни хора лекари ,  душегрижители ,  спасители ,  слуги на Бога а не хулигани. 
Извинявам се за грубият тон които се изразих.
Какво търсим: Спасение ,  Болница за грешниците или бизнес?
Това го оставям на вас, които прочитате тези думи ,  как да се отнесете в бъдеще с вашият Спасител.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля,въведете тук вашият коментар.Благодаря Ви!